Spektrum mastných kyselin v mlezivu ovcí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F10%3A19379" target="_blank" >RIV/60460709:41210/10:19379 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Spektrum mastných kyselin v mlezivu ovcí
Popis výsledku v původním jazyce
V mlezivu bahnic jsme sledovali obsah mastných kyselin v různém časovém období po obahnění. Na základě analýz jsme zjistili následující průměrné hodnoty mastných kyselin v mlezivu ovcí od obahnění až po zralé mléko: kaprylová ? 1,638%, kaprinová ? 5,338%, laurová ? 3,625%, myristová ? 10,427%, palmitová ? 25,514%, heptadekanová ? 1,496%, stearová ? 8,777%, myristoolejová ? 0,799%, palmitoolejová ? 3,302%, olejová ? 30,650, linolová ? 2,936%, linolenová ? 2,550%
Název v anglickém jazyce
Spectrum of fatty acids in sheep colostrum
Popis výsledku anglicky
Observation of content of fatty acids in ewes colostrum during selected period after lambing was performed. Subsequent average content of fatty acids in colostrum and milk of sheep was determined: caprylic acid 1.638%, capric acid 5.338%, lauric acid 3,625%, myristic acid 10.427%, palmitic acid 25.514%, heptanoic acid 1.496%, stearic acid 8.777%, myristoleic acid 0.799%, palmitoleic acid 3.302%, oileic acid 30.650%, linoleic acid 2.936%, and linolenoic acid 2.550%.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výzkum v chovu skotu - Acta taurologica
ISSN
0139-7265
e-ISSN
—
Svazek periodika
2010
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—