Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes in the composition of goat colostrum and milk fatty acids during the first month of lactation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001577" target="_blank" >RIV/00027014:_____/12:#0001577 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16170/12:43871298

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/59687.pdf" target="_blank" >http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/59687.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in the composition of goat colostrum and milk fatty acids during the first month of lactation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Changes in the composition of colostrum and milk fatty acids during the first month of lactation of ten 3-years-old White shorthaired goats fed a winter diet were investigated. Thirty-eight fatty acids (FAs) were identified in the milk fat. Saturated FAsaccounted for 67.0% of the total determined FAs in colostrum and 62% at 30 days post partum. Monounsaturated FAs made up 28.2% of the total FAs in colostrum and increased with the progress of lactation at the expense of saturated FAs. The percentage ofpolyunsaturated FAs varied from 4.4 to 4.8%. The major FAs in colostrum and milk were palmitic and oleic acids, followed by stearic and myristic acids (30.1, 25.3, 11.8, 11.4% and 23.6, 30.3, 13.6, 8.6% in colostrum and milk 30 days post partum, respectively). The levels of palmitic and myristic acids in colostrum were higher than in mature milk, whereas the levels of capric, stearic and oleic acids were lower. The medium-chain FA (caprylic, capric, lauric) content increased from 8.7% of

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in the composition of goat colostrum and milk fatty acids during the first month of lactation

  • Popis výsledku anglicky

    Changes in the composition of colostrum and milk fatty acids during the first month of lactation of ten 3-years-old White shorthaired goats fed a winter diet were investigated. Thirty-eight fatty acids (FAs) were identified in the milk fat. Saturated FAsaccounted for 67.0% of the total determined FAs in colostrum and 62% at 30 days post partum. Monounsaturated FAs made up 28.2% of the total FAs in colostrum and increased with the progress of lactation at the expense of saturated FAs. The percentage ofpolyunsaturated FAs varied from 4.4 to 4.8%. The major FAs in colostrum and milk were palmitic and oleic acids, followed by stearic and myristic acids (30.1, 25.3, 11.8, 11.4% and 23.6, 30.3, 13.6, 8.6% in colostrum and milk 30 days post partum, respectively). The levels of palmitic and myristic acids in colostrum were higher than in mature milk, whereas the levels of capric, stearic and oleic acids were lower. The medium-chain FA (caprylic, capric, lauric) content increased from 8.7% of

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    28-33

  • Kód UT WoS článku

    000300598300004

  • EID výsledku v databázi Scopus