Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah mléčného tuku a tělesná kondice u českého strakatého skotu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F10%3A19531" target="_blank" >RIV/60460709:41210/10:19531 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obsah mléčného tuku a tělesná kondice u českého strakatého skotu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Organismus dojnic je po otelení velice namáhán zvyšující se produkcí mléka. To se projevuje poklesem tělesné kondice a změnou obsahu pevných složek mléka. Cílem této práce bylo hodnocení vztahu obsahu mléčného tuku a tělesné kondice v prvních 5 týdnech laktace u 365 dojnic českého strakatého skotu. V průběhu sledovaného období docházelo k předpokládanému poklesu obsahu tuku i tělesné kondice. Korelace mezi jednotlivými hodnoceními kondice se ukázaly jako střední až vysoké (P<0,05). Korelace mezi obsahemtuku v jednotlivých vzorcích byly zjištěny nízké až střední (P<0,05) a mezi obsahem tuku a tělesnou kondicí jako velice nízké a neprůkazné.

  • Název v anglickém jazyce

    Milk fat content and physical condition of the Czech Pied cattle

  • Popis výsledku anglicky

    Organism of dairy cows after calving is very exposed to rising milk production. This is reflected in a decrease in physical fitness and change the content of solid components of milk. The aim of this work was evaluation of the relationship between fat content and body condition score in the first 5 weeks of lactation at 365 cows of Czech Pied cattle. There was a projected decrease in fat content and body condition score during the monitoring period. Correlations between condition evaluations proved as middle to high (P <0.05). Correlation between fat content in individual samples were found as low to middle (P <0.05) and between fat and body condition score as very low and insignificant.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    70

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus