Využití probiotik, prebiotik a synbiotik
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F10%3A44407" target="_blank" >RIV/60460709:41210/10:44407 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití probiotik, prebiotik a synbiotik
Popis výsledku v původním jazyce
Probiotika jsou definována jako živé organismy, které jsou-li podávány v adekvátním množství, přispívají ke zlepšení zdravotního stavu hostitele. Jako probiotické kultury jsou obvykla používány bakterie, které přirozeně obývají lidský trávicí trakt. Nejpoužívanější jsou bakterie rodu Lactobacillus a Bifidobacterium.Prebiotika jsou nestravitelné oligosacharidy, které stimulují růst a nebo aktivitu určité bakterie nebo skupiny bajterií, které mají pozitivní účinek na lidské zdraví. Synbiotika jsou kombinace probiotik a prebiotik.
Název v anglickém jazyce
The use of probiotics, prebiotics and synbiotics
Popis výsledku anglicky
Probiotics are defined as live microorganisms which administered in adequate amounts confer a health benefit on the host. Probiotics strains are usually bacterial species normally commensal in the human intestinal tract. Genera Lactobacillus and Bifidobacterium are most frequently used probiotics bacteria. Prebiotics are non-digestible carbohydrate foods or food ingredients that selective stimulate the growth
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Interní medicína pro praxi
ISSN
1212-7299
e-ISSN
—
Svazek periodika
12
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—