Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Non-structural carbohydrates in nutrition of high-yielding dairy cows during the transition period

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F10%3A50236" target="_blank" >RIV/60460709:41210/10:50236 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Non-structural carbohydrates in nutrition of high-yielding dairy cows during the transition period

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study was to evaluate the effect of a high amount of non-structural carbohydrates in feeding rations given to high-yielding dairy. 36 high-yielding dairy cows were allocated into one of three well-balanced groups (K, O, and C). Feeding rations differed in non-structural carbohydrate (NFC) levels. The ?K? (control) group - 33.7% NFC/kg of DM, two groups (experimental) contained either 40.8% NFC kg-1 DM (the ?O? group) or 47.6% NFC/kg DM (the ?C? group). DM intake, milk performance, live weight, BC,and blood and rumen parameters. Average daily DM intake before calving in the ?K? group (14.32 kg/head). Differences were statistically significant (P < 0.05). Milk yield was also highest in the ?K? group (41.71 kg/head/day). The highest milk fat content(4.10%) and FCM production (44.03 kg/head/day) were recorded in the ?C? group, whereas the highest milk protein concentration was found in the milk of the ?O? group.

  • Název v anglickém jazyce

    Non-structural carbohydrates in nutrition of high-yielding dairy cows during the transition period

  • Popis výsledku anglicky

    This study was to evaluate the effect of a high amount of non-structural carbohydrates in feeding rations given to high-yielding dairy. 36 high-yielding dairy cows were allocated into one of three well-balanced groups (K, O, and C). Feeding rations differed in non-structural carbohydrate (NFC) levels. The ?K? (control) group - 33.7% NFC/kg of DM, two groups (experimental) contained either 40.8% NFC kg-1 DM (the ?O? group) or 47.6% NFC/kg DM (the ?C? group). DM intake, milk performance, live weight, BC,and blood and rumen parameters. Average daily DM intake before calving in the ?K? group (14.32 kg/head). Differences were statistically significant (P < 0.05). Milk yield was also highest in the ?K? group (41.71 kg/head/day). The highest milk fat content(4.10%) and FCM production (44.03 kg/head/day) were recorded in the ?C? group, whereas the highest milk protein concentration was found in the milk of the ?O? group.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    55

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000285690500002

  • EID výsledku v databázi Scopus