Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Selenium and iodine content in sheep milk from farms in central end east Bohemia

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F11%3A53257" target="_blank" >RIV/60460709:41210/11:53257 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Selenium and iodine content in sheep milk from farms in central end east Bohemia

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Selenium and iodine content was analyzed in sheep milk from 4 and 6 farms in central and east Bohemia. Samples had been collected monthly in two years period. Iodine was determined by HPLC with electrochemical detection and selenium using ETA-AAS with hydride generation. The average levels of selenium and iodine in milk from small family farms were 39.1 ug/kg and 48.0 ug/kg, respectively. On the big farm focused on commercial breeding the average values were significantly higher 577 ug/kg. Significant differences in levels of both elements were found between summer and winter period. In the winter period, the average level of selenium was 68.3 ug/kg and in the summer period 30.7 ug/kg. Levels iodine show the same tendency: 72.4 ug/kg in the winter and37.8 ug/kg in the summer period. Moderately strong correlation (r=0.39) was found between selenium and iodine content in sheep milk. The comparison of iodine content in sheep milk and whey implies that 69.4% of iodine is transferred to th

  • Název v anglickém jazyce

    Selenium and iodine content in sheep milk from farms in central end east Bohemia

  • Popis výsledku anglicky

    Selenium and iodine content was analyzed in sheep milk from 4 and 6 farms in central and east Bohemia. Samples had been collected monthly in two years period. Iodine was determined by HPLC with electrochemical detection and selenium using ETA-AAS with hydride generation. The average levels of selenium and iodine in milk from small family farms were 39.1 ug/kg and 48.0 ug/kg, respectively. On the big farm focused on commercial breeding the average values were significantly higher 577 ug/kg. Significant differences in levels of both elements were found between summer and winter period. In the winter period, the average level of selenium was 68.3 ug/kg and in the summer period 30.7 ug/kg. Levels iodine show the same tendency: 72.4 ug/kg in the winter and37.8 ug/kg in the summer period. Moderately strong correlation (r=0.39) was found between selenium and iodine content in sheep milk. The comparison of iodine content in sheep milk and whey implies that 69.4% of iodine is transferred to th

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    42

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    153-158

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus