Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effects of Lactation Stage, Breed, and Lineage on Selenium and Iodine Contents in Goat Milk

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F13%3A61243" target="_blank" >RIV/60460709:41210/13:61243 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effects of Lactation Stage, Breed, and Lineage on Selenium and Iodine Contents in Goat Milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Selenium and iodine contents were analysed in goat milk coming from three commercially oriented farms in east (farm A) and south (farms B,C)Bohemia. The average iodine level found in milk from farm A was 393.6 +/- 111.2 ug/kg., from farm B 584.9 +/- 186.9 ug/kg, and from farm C 397.6 +/- 223.4 ug/kg. The average level of selenium found in milk from farm A wasw 9.19 +/- 2.17 ug/kg, from farm B 6.20 +/- 0.53 ug/kg, and from farm C 6.57 +/- 2.29 ug/kg. The results showed significantly strong correlations between selenium and iodine contents in milk and mineral supplement (r=0.91 and 0.92 respectively). On average, 76.6% of the iodine in milk was transferred to the whey fraction. In the case of selenium, it was found out that 23.8% was transferred from milk to the whey fraction. As a consequence of the mineral licks used, the correlation between selenium and iodine contents in time was not proved (r=0.06)

  • Název v anglickém jazyce

    Effects of Lactation Stage, Breed, and Lineage on Selenium and Iodine Contents in Goat Milk

  • Popis výsledku anglicky

    Selenium and iodine contents were analysed in goat milk coming from three commercially oriented farms in east (farm A) and south (farms B,C)Bohemia. The average iodine level found in milk from farm A was 393.6 +/- 111.2 ug/kg., from farm B 584.9 +/- 186.9 ug/kg, and from farm C 397.6 +/- 223.4 ug/kg. The average level of selenium found in milk from farm A wasw 9.19 +/- 2.17 ug/kg, from farm B 6.20 +/- 0.53 ug/kg, and from farm C 6.57 +/- 2.29 ug/kg. The results showed significantly strong correlations between selenium and iodine contents in milk and mineral supplement (r=0.91 and 0.92 respectively). On average, 76.6% of the iodine in milk was transferred to the whey fraction. In the case of selenium, it was found out that 23.8% was transferred from milk to the whey fraction. As a consequence of the mineral licks used, the correlation between selenium and iodine contents in time was not proved (r=0.06)

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    31

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    318-322

  • Kód UT WoS článku

    000322513900003

  • EID výsledku v databázi Scopus