Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah jodu v kravském mléce

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005237" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005237 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obsah jodu v kravském mléce

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V průběhu 17 měsíců byl stanovován obsah jodu v kravském mléce dojnic ze šesti různých farem na územi středních a severních Čech.. Obsah jodu byl stanoven metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie s elektrochemickou detekcí (HPLC-ECD). Stanovený obsah jodu byl v rozmezí 53 - 605 ug/kg, Průměrná hodnota jodu v mléce byla 242 ug/kg. Obsah jodu v mléce závisí především na množství jodu a přítomnosti strumigenních látek (řepkových výlisků) v krmivu a ročním období.

  • Název v anglickém jazyce

    Iodine content in the cow milk

  • Popis výsledku anglicky

    During 17 months, the content of iodine in milk from two races of cow in six different farms in the North and Central Bohemia was determined. The concentration of iodine in their milk was evaluated as in the range 53 - 605 ug/kg, the mean was 242 ug/kg.The content of iodine was determined by High Performance Liquid Chromatography with electrochemical detection (HPLC-ECD). The level of iodine in milk depends especially on the content of iodine and the presence of strumigenic substances (rape pressing) infeed and/or on the type of season, respectively.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek ze semináře Mléko a sýry 2003

  • ISBN

    80-86238-31-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    139-141

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    21. 1. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku