The effect of wheat grain amylase aktivity on selected quality characteristics
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F11%3A56581" target="_blank" >RIV/60460709:41210/11:56581 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of wheat grain amylase aktivity on selected quality characteristics
Popis výsledku v původním jazyce
Old regional varieties with high protein content marked ?RU-GLU line? and some other varieties of different origin were grown in small plot trials. Amylolytic activity of grain indicators ? falling number decrease and other amylographic characteristics of grain samples were monitored. Other quality indicators measured were: alveographic ratio P/L and energy, farinographic water absorption capacity, volume, width and height of the bread (baking test), and grain hardness. There were different moisture conditions for winter wheat grain maturation between locations in Prague Ruzyne and Humpolec in 2010. Maturation took place in dry conditions in Ruzyne. Alpha-amylase activity was low with high falling number usually above 400 with amylographic peak above 600 BU at temperature over 90°C. The harvest was delayed in Humpolec because of rainy weather. Damage of starch grain by alpha-amylase could be seen on very low falling number values: 62-150 s, 30-155 BU, maximum at temperature 67-74°C. Th
Název v anglickém jazyce
The effect of wheat grain amylase aktivity on selected quality characteristics
Popis výsledku anglicky
Old regional varieties with high protein content marked ?RU-GLU line? and some other varieties of different origin were grown in small plot trials. Amylolytic activity of grain indicators ? falling number decrease and other amylographic characteristics of grain samples were monitored. Other quality indicators measured were: alveographic ratio P/L and energy, farinographic water absorption capacity, volume, width and height of the bread (baking test), and grain hardness. There were different moisture conditions for winter wheat grain maturation between locations in Prague Ruzyne and Humpolec in 2010. Maturation took place in dry conditions in Ruzyne. Alpha-amylase activity was low with high falling number usually above 400 with amylographic peak above 600 BU at temperature over 90°C. The harvest was delayed in Humpolec because of rainy weather. Damage of starch grain by alpha-amylase could be seen on very low falling number values: 62-150 s, 30-155 BU, maximum at temperature 67-74°C. Th
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH91184" target="_blank" >QH91184: Metody a materiály pro šlechtění a hodnocení pšenice na specifickou kvalitu produkce</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 7th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-86238-90-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
94-98
Název nakladatele
Czech Chemical Society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
2. 11. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000303422500026