Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of wheat grain amylase aktivity on selected quality characteristics

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F11%3A56581" target="_blank" >RIV/60460709:41210/11:56581 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of wheat grain amylase aktivity on selected quality characteristics

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Old regional varieties with high protein content marked ?RU-GLU line? and some other varieties of different origin were grown in small plot trials. Amylolytic activity of grain indicators ? falling number decrease and other amylographic characteristics of grain samples were monitored. Other quality indicators measured were: alveographic ratio P/L and energy, farinographic water absorption capacity, volume, width and height of the bread (baking test), and grain hardness. There were different moisture conditions for winter wheat grain maturation between locations in Prague Ruzyne and Humpolec in 2010. Maturation took place in dry conditions in Ruzyne. Alpha-amylase activity was low with high falling number usually above 400 with amylographic peak above 600 BU at temperature over 90°C. The harvest was delayed in Humpolec because of rainy weather. Damage of starch grain by alpha-amylase could be seen on very low falling number values: 62-150 s, 30-155 BU, maximum at temperature 67-74°C. Th

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of wheat grain amylase aktivity on selected quality characteristics

  • Popis výsledku anglicky

    Old regional varieties with high protein content marked ?RU-GLU line? and some other varieties of different origin were grown in small plot trials. Amylolytic activity of grain indicators ? falling number decrease and other amylographic characteristics of grain samples were monitored. Other quality indicators measured were: alveographic ratio P/L and energy, farinographic water absorption capacity, volume, width and height of the bread (baking test), and grain hardness. There were different moisture conditions for winter wheat grain maturation between locations in Prague Ruzyne and Humpolec in 2010. Maturation took place in dry conditions in Ruzyne. Alpha-amylase activity was low with high falling number usually above 400 with amylographic peak above 600 BU at temperature over 90°C. The harvest was delayed in Humpolec because of rainy weather. Damage of starch grain by alpha-amylase could be seen on very low falling number values: 62-150 s, 30-155 BU, maximum at temperature 67-74°C. Th

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH91184" target="_blank" >QH91184: Metody a materiály pro šlechtění a hodnocení pšenice na specifickou kvalitu produkce</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 7th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-90-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    94-98

  • Název nakladatele

    Czech Chemical Society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    2. 11. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000303422500026