Sacharido-amylasový komplex pšeničné mouky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019067" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019067 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sacharido-amylasový komplex pšeničné mouky
Popis výsledku v původním jazyce
Změny vlastností sacharido-amylasového komplexu vzorků pšeničné mouky byly sledovány měřením ČP a pomocí amylografu s doporučeným přídavkem 0,1 % pšeničné Diasty nebo 0,2 % Premixu F pro zajištění optimálních hodnot pro standardní zpracování na kynuté výrobky v pekárnách. Pokles nebo zvýšení hodnoty ČP a amylografického maxima závisí na výši přídavku aktivní látky i na původních vlastnostech mouky, vztah mezi těmito charakteristikami není lineární. V případě nízkých nebo vysokých hodnot ČP potravinářsképšenice, je třeba upřesnit chování moučné suspenze pomocí amylografu.
Název v anglickém jazyce
Carbohydrate-amylase complex of wheat flour
Popis výsledku anglicky
Changes of properties of polysaccharide-amylase complex in wheat flour samples were measured with the help of Falling Number and amylograph apparatuses, when 0.1% of wheat Diasta or 0.2% of Premix F were added to ensure optimal values for flour standardprocessing in terms of fermented bakery products manufacturing. Amylolytic activity and amylograph maximum increase or decrease depend both on rate of active compound addition and on properties of native material. As it was deduced, relations between those parameters are non-linear. In cases of low or high FN of food-usage wheat, there is a necessity to specify behaviour of flour-water suspension by amylograph measurement.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XXXVIII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, , 21.-23.5. 2007, Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem, ČR
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
260-263
Název nakladatele
VÚPP
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—