Changes of rheological behaviour of wheat flour by archaic wheat varieties addition
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022247" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022247 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes of rheological behaviour of wheat flour by archaic wheat varieties addition
Popis výsledku v původním jazyce
Effect of 10% substitute with flour from archaic wheat species (harvests 2006, 2007) on commercial wheat flour properties was observed. The farinograph water absorption was not changed, but extensigraph and alveograph results were affected by dough structure weakening. Spelt fortification caused decrease of the amylograph maximum up to 20%, but diccocum one did not. Wheat bread properties were not affected by any of both archaic wheat species flour addition.
Název v anglickém jazyce
Changes of rheological behaviour of wheat flour by archaic wheat varieties addition
Popis výsledku anglicky
Effect of 10% substitute with flour from archaic wheat species (harvests 2006, 2007) on commercial wheat flour properties was observed. The farinograph water absorption was not changed, but extensigraph and alveograph results were affected by dough structure weakening. Spelt fortification caused decrease of the amylograph maximum up to 20%, but diccocum one did not. Wheat bread properties were not affected by any of both archaic wheat species flour addition.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of 5th International Technical Symposium on Food Processing, Monitoring Technology in Bioprocesses and Food Quality Management
ISBN
978-3-00-028811-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Název nakladatele
Leibniz - Institut für Agrartechnik
Místo vydání
Postdam
Místo konání akce
Potsdam
Datum konání akce
31. 8. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—