Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analýza znaků pšeničné mouky, těsta a pečiva s přídavky bezpluchého ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022215" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022215 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Analýza znaků pšeničné mouky, těsta a pečiva s přídavky bezpluchého ječmene

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl sledován vliv 10% přídavku hladké mouky ze tří bezpluchých jarních ječmenů (ročník sklizně 2006, 2007) na vlastnosti komerční pšeničné mouky. Bylo zjištěno zvýšení farinografické vaznosti testovaných moučných směsí, ale extenzografické a alveografické výsledky ovlivnilo zeslabením struktury těsta. Měrný objem výrobků se přídavky ječmene snížil v případě pekařsky silné mouky, ale naopak zvýšení bylo zjištěno pro pekařsky slabší vzorky.

  • Název v anglickém jazyce

    Analysis of wheat flour, dough and bread with hulless barley addition

  • Popis výsledku anglicky

    Effect of 10% three hulless barley (harvests 2006, 2007) substitute on commercial wheat flour properties was observed. The farinograph water absorption increased at all composites testing, but extensigraph and alveograph results were affected by dough structure weakening. Specific bread volume partially fell down in the case of bakery strong wheat flour, but increased in the case of softer ones.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Ročenka Pekaře a cukráře 2009

  • ISSN

    1213-2411

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2(40)

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus