Analýza znaků pšeničné mouky, těsta a pečiva s přídavky bezpluchého ječmene
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022215" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022215 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Analýza znaků pšeničné mouky, těsta a pečiva s přídavky bezpluchého ječmene
Popis výsledku v původním jazyce
Byl sledován vliv 10% přídavku hladké mouky ze tří bezpluchých jarních ječmenů (ročník sklizně 2006, 2007) na vlastnosti komerční pšeničné mouky. Bylo zjištěno zvýšení farinografické vaznosti testovaných moučných směsí, ale extenzografické a alveografické výsledky ovlivnilo zeslabením struktury těsta. Měrný objem výrobků se přídavky ječmene snížil v případě pekařsky silné mouky, ale naopak zvýšení bylo zjištěno pro pekařsky slabší vzorky.
Název v anglickém jazyce
Analysis of wheat flour, dough and bread with hulless barley addition
Popis výsledku anglicky
Effect of 10% three hulless barley (harvests 2006, 2007) substitute on commercial wheat flour properties was observed. The farinograph water absorption increased at all composites testing, but extensigraph and alveograph results were affected by dough structure weakening. Specific bread volume partially fell down in the case of bakery strong wheat flour, but increased in the case of softer ones.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Ročenka Pekaře a cukráře 2009
ISSN
1213-2411
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
2(40)
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—