Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Špalda a kamut - užití celozrnné mouky ve směsi s pšeničnou polosvětlou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022216" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022216 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Špalda a kamut - užití celozrnné mouky ve směsi s pšeničnou polosvětlou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pšeničná mouka polosvětlá byla obohacena špaldovou a kamutovou moukou v množství 10, 20 a 30 %. Celozrnná mouka ze špaldy výrazně změnila viskozitu moučné suspenze při zahřívání s pozitivním vlivem na objem pečiva do množství 20 %. Mouka ze pšenice kamutměrný objem pečiva snížila ve všech případech. Senzorické hodnocení všech vzorků pečiva ovlivnila kladná změna barvy a zvýšení hutnosti střídy, ale chuťový vjem byl přijatelný.

  • Název v anglickém jazyce

    Spelt and kamut - wholemeal flour usage as mixture with common wheat semi-brigt one

  • Popis výsledku anglicky

    Semi-bright wheat flour was fortified by spelt and kamut flour at 10, 20, and 30% level. Wholemeal spelt flour sharply changed flour suspension viscosity at its heating with a positive effect on bread volume up to 20%. Kamut flour decreased specific bread volume in all three cases. Regardless to partial crumb firmness increase, sensorial profile of all fortified samples was acceptable with enhancement of crumb colour.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlynářské noviny

  • ISSN

    1214-6374

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    XX

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1(129)

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus