Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita chleba ovlivněná podílem žitné mouky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00182880" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00182880 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita chleba ovlivněná podílem žitné mouky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl sledován vliv podílu žitné mouky chlebové na měrný objem, vlhkost střídy a kyselost pšenično-žitného chleba. Podíl žitné mouky v pečených chlebech se pohyboval od 20 do 50 %. Se zvyšujícím se přídavkem žitné mouky se snižoval měrný objem výrobků, zvyšovala se vlhkost střídy a kyselost chleba. Výrobky byly senzoricky zhodnoceny bodovou stupnicí. Nejlepšího senzorického hodnocení dosáhly pšenično-žitné chleby s přídavkem 40 % a 45 % žitné mouky.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality bread influenced proportion of rye flour

  • Popis výsledku anglicky

    He investigated the effect of the proportion of rye flour in bread specific volume, crumb moisture and acidity of wheat-rye bread. The proportion of rye flour in baked breads ranged from 20 to 50%. With the increasing addition of rye flour with reduced specific volume of products, increasing the moisture and acidity of the bread crumb. The products were evaluated by sensory-point scale. The best sensory evaluation of wheat-rye reached breads with added 40% and 45% rye flour.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2011

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    129-132

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus