Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Možnosti pekařského užití ječmene a ovsa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022237" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022237 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Možnosti pekařského užití ječmene a ovsa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Celozrnné bio mouky z ječmene a ovsa byly testovány jako 10, 20, 30 a 50% náhrady pšeničné mouky v jednotlivých fázích přípravy těsta. Charakteristiky hodnocené pomocí reologických přístrojů a modelový pekařský pokus potvrdily individuální změny. Měrný objem pečiva sice klesal se stoupajícím přídavkem, ale senzorická jakost byla průměrná i při 50% fortifikaci. Chuťový vjem byl přijatelný jak pro pečivo s ječmenem, tak ovsem i přes větší hutnost střídy. Pozitivní bylo i zvýšení barvy střídy.

  • Název v anglickém jazyce

    Barley and oat bakery usage possibilities

  • Popis výsledku anglicky

    Wholemeal bio-flours from barley and oat were tested as 10, 20, 30 and 50% substitutes of wheat flour in single phases of bread manufacturing. Characteristics measured on specific rheological apparatuses and baking test confirmed individual changes. Although bread volumes decreased correspondingly to increasing amounts added, bread sensory profiles were average even at 50% fortification. Taste was acceptable both barley- and oat-wheat bread, regardless to higher crumb compactness. Bread crumb embrowningcould be considered also as positive effect.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Qualima 2009

  • ISBN

    978-80-904468-0-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mezos S.r.o.

  • Místo vydání

    Hradec Králové

  • Místo konání akce

    Pardubice

  • Datum konání akce

    10. 10. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku