Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Krmivo obohacené o lněné semínko a mastné kyseliny ve vepřovém mase

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A54971" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:54971 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Krmivo obohacené o lněné semínko a mastné kyseliny ve vepřovém mase

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Čtyřicet hybridů (ČBU x ČL) x BO bylo rozděleno do dvou skupin podle diety. Kontrola byla krmena krmnou směsí bez přídavku lněného semínka a pokusná skupina byla krmena dietou obsahující 15 % lněného semínka. Obsah mastných kyselin byl zjišťován plynovouchromatografií. Přídavek lněného semínka statisticky průkazně (P<0,001) snížil celkový obsah mononenasycených mastných kyselin a zvýšil celkový obsah polynenasycených mastných kyselin (PUFA) a n-3 PUFA ve vepřovém mase. Průkazné (P<0,001) změny byly zaznamenány u poměru n-6/n-3 PUFA. Hodnota se snížila vlivem zkrmování lněného semínka z 18,79 na 2,77 v musculus longissimus lumborum et thoracis (MLLT).

  • Název v anglickém jazyce

    Feed enriched with linseed and fatty acids in pork

  • Popis výsledku anglicky

    Forty hybrids (CLWs)x(CLWxCL) were divided into two treatments according to diet. Control was fed a feed mixture without linseed addition and experimental group was fed a linseed diet containing 15% of linseed. The content of fatty acids was determined by gas chromatography. The linseed addition statistically significantly (P<0.001) decreased the total monounsaturated fatty acid (MUFA) content and increased the content of total polyunsaturated fatty acid (PUFA) and n-3 PUFA of pork meat. Significant (P<0.001) change was recorded in n-6/n-3 PUFA ratio. The value was reduced by dietary linseed from 18.79 to 2.77 in musculus longissimus lumborum et thoracis (MLLT).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Krmivářství

  • ISSN

    1212-9992

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    16

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    33-34

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus