Hodnocení kvality kukuřičných siláží podle stravitelnosti vlákniny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A55022" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:55022 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení kvality kukuřičných siláží podle stravitelnosti vlákniny
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo vyhodnotit vliv obsahu neutrálně detergentní vlákniny (NDF) a nově i stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny (NDFD) na energetickou hodnotu, vyjádřenou netto energií laktace (NEL) u 21 vzorků kukuřičné siláže. Bylo prokázáno, že snarůstajícím obsahem NDF klesá energetická hodnota (r2 = -0,77) a s narůstající stravitelností NDF se energetická hodnota siláží zvyšuje (r2 = 0,38).
Název v anglickém jazyce
Quality assessment of maize silage according to fiber digestibility
Popis výsledku anglicky
The aim was to evaluate the effect of neutral detergent fiber (NDF) content and a new neutral detergent fiber digestibility (NDFD) on the energy value, expressed as net energy lactation (NEL) in 21 samples of corn silage. It was shown that with increasing NDF content decreases the energy value (r2 = -0,77) and with increasing NDF digestibility, energy value of silage increased (r2 = 0,38).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Krmivářství
ISSN
1212-9992
e-ISSN
—
Svazek periodika
XVI
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
32-34
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—