Distribution of isoflavones and coumestrol in neglected tropical and subtropical legumes
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F13%3A60236" target="_blank" >RIV/60460709:41210/13:60236 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41340/13:60236 RIV/60461373:22330/13:43897188
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Distribution of isoflavones and coumestrol in neglected tropical and subtropical legumes
Popis výsledku v původním jazyce
Isoflavones and coumestrol from dietary legumes are plant constituents showing multiple beneficial effects on humans. Owing to their ability to bind with mammalian estrogenic receptors and thereby intervention in several kinds of hormone-related cancers,they have received much attention. Soybean (Glycine max) is currently the major source of isoflavonoids in human diet. However, dozens of tropical and subtropical leguminous species remain unexplored for their isoflavonoids content. RESULTS: We have analyzed 55 extracts from 41 tropical and subtropical legume species used either in human or animal diet by high-performance liquid chromatography for the content of soy isoflavones, biochanin A, daidzein, daidzin, formononetin, genistein, genistin, sissotrin, ononin and the coumestan coumestrol. Genistein and biochanin A were the most abundant compounds. The highest content of genistein was found in aerial parts of Andira macrothyrsa, seeds of Pachyrhizus tuberosus and aerial parts of Calo
Název v anglickém jazyce
Distribution of isoflavones and coumestrol in neglected tropical and subtropical legumes
Popis výsledku anglicky
Isoflavones and coumestrol from dietary legumes are plant constituents showing multiple beneficial effects on humans. Owing to their ability to bind with mammalian estrogenic receptors and thereby intervention in several kinds of hormone-related cancers,they have received much attention. Soybean (Glycine max) is currently the major source of isoflavonoids in human diet. However, dozens of tropical and subtropical leguminous species remain unexplored for their isoflavonoids content. RESULTS: We have analyzed 55 extracts from 41 tropical and subtropical legume species used either in human or animal diet by high-performance liquid chromatography for the content of soy isoflavones, biochanin A, daidzein, daidzin, formononetin, genistein, genistin, sissotrin, ononin and the coumestan coumestrol. Genistein and biochanin A were the most abundant compounds. The highest content of genistein was found in aerial parts of Andira macrothyrsa, seeds of Pachyrhizus tuberosus and aerial parts of Calo
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA525%2F09%2F0994" target="_blank" >GA525/09/0994: Chemotaxonomie isoflavonoidů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of the Science of Food and Agriculture
ISSN
0022-5142
e-ISSN
—
Svazek periodika
93
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
575-579
Kód UT WoS článku
000314177900020
EID výsledku v databázi Scopus
—