Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of cultivar, location and method of cultivation on the content of chlorogenic acid in potatoes with different flesh colour

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F13%3A60566" target="_blank" >RIV/60460709:41210/13:60566 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of cultivar, location and method of cultivation on the content of chlorogenic acid in potatoes with different flesh colour

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In precise field trials in the years 2010 and 2011 the effect of genotype and location in cultivars with yellow, white, purple or red flesh on the content of chlorogenic acid (CA) and in 2011 and 2012 the effect of organic cultivation were evaluated. Theresults show a statistically significant effect of genotype to CA content, which ranged from 74.0 mg/kg fresh matter (FM) (Agria) to 825 mg/kg FM (Vitelotte). Demonstrable effect of flesh colour on CA content between cultivars with coloured flesh was found (430 mg/kg FM) in comparison with cultivars with yellow or white flesh (71.1 mg/kg FM). For cultivars with coloured flesh rather the genotype specific cultivar ruled than the purple or red flesh colour. In terms of the influence of location, higher CA levels were found on warm locations with frequent periods of drought in comparison with locations of high altitude climatic conditions which are favourable for potato cultivation. In the organically grown potatoes significantly higher l

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of cultivar, location and method of cultivation on the content of chlorogenic acid in potatoes with different flesh colour

  • Popis výsledku anglicky

    In precise field trials in the years 2010 and 2011 the effect of genotype and location in cultivars with yellow, white, purple or red flesh on the content of chlorogenic acid (CA) and in 2011 and 2012 the effect of organic cultivation were evaluated. Theresults show a statistically significant effect of genotype to CA content, which ranged from 74.0 mg/kg fresh matter (FM) (Agria) to 825 mg/kg FM (Vitelotte). Demonstrable effect of flesh colour on CA content between cultivars with coloured flesh was found (430 mg/kg FM) in comparison with cultivars with yellow or white flesh (71.1 mg/kg FM). For cultivars with coloured flesh rather the genotype specific cultivar ruled than the purple or red flesh colour. In terms of the influence of location, higher CA levels were found on warm locations with frequent periods of drought in comparison with locations of high altitude climatic conditions which are favourable for potato cultivation. In the organically grown potatoes significantly higher l

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Plant, Soil and Environment

  • ISSN

    1214-1178

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    465-471

  • Kód UT WoS článku

    000326145500005

  • EID výsledku v databázi Scopus