Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The quality of protein of coloured fleshed potatoes

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F13%3A60662" target="_blank" >RIV/60460709:41210/13:60662 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The quality of protein of coloured fleshed potatoes

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Potatoes of purple and red flesh colour were estimated at the important food product containing valuable protein. Amino acids concentration and protein nutritive value of coloured potatoes were analysed and compared with traditional yellow fleshed varieties. Studies comprised potatoes of 13 varieties: 7 of purple-fleshed, four of red-fleshed ad two yellow-fleshed. There were observed differences between studied potatoes with respect to dry matter, starch and protein content as well as to amino acids concentration and protein quality independently on flesh colour, characterised similar protein quality, like for example varieties of Blaue Anneliese nad Highland B. Red or Blue Congo and Salad Blue. Leucine limited the quality of majority of coloured fleshed potato varieties used for the experiment. The best amino acid profiles and protein quality confirmed by chemical scores and EAA index values characterised purple fleshed Vitelotte and Blaue Anneliese, yellow fleshed Verdi as well as re

  • Název v anglickém jazyce

    The quality of protein of coloured fleshed potatoes

  • Popis výsledku anglicky

    Potatoes of purple and red flesh colour were estimated at the important food product containing valuable protein. Amino acids concentration and protein nutritive value of coloured potatoes were analysed and compared with traditional yellow fleshed varieties. Studies comprised potatoes of 13 varieties: 7 of purple-fleshed, four of red-fleshed ad two yellow-fleshed. There were observed differences between studied potatoes with respect to dry matter, starch and protein content as well as to amino acids concentration and protein quality independently on flesh colour, characterised similar protein quality, like for example varieties of Blaue Anneliese nad Highland B. Red or Blue Congo and Salad Blue. Leucine limited the quality of majority of coloured fleshed potato varieties used for the experiment. The best amino acid profiles and protein quality confirmed by chemical scores and EAA index values characterised purple fleshed Vitelotte and Blaue Anneliese, yellow fleshed Verdi as well as re

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Chemistry

  • ISSN

    0308-8146

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    141

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    2960-2966

  • Kód UT WoS článku

    000326766700185

  • EID výsledku v databázi Scopus