Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of Polyfenolic Compound and Copper in Grape Seeds (Vitis vinifera) Cultivated Czach Respublic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F13%3A67816" target="_blank" >RIV/60460709:41210/13:67816 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41310/13:67816

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of Polyfenolic Compound and Copper in Grape Seeds (Vitis vinifera) Cultivated Czach Respublic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The rest of agricultural production are often overlooked as source of raw material with high added value biologically active substances. Hight content of waste from wine must is created from wine production from grapes. Grape Pie, containing seeds, hulls and stem. These are rich not only in content of polyphenolic substances, but also in vitamin E, which has high antioxidant activity. The content of polyphenols is influenced by external factors, and is thus not only depend on variety, but also on the conditions, location and method of cultivation. Although the content of polyphenols is generally higher in red vine varieties, our determination didn't confirm this trend. The lowest content of total polyphenols was detected in Cabernet Sauvignon afloat 31,125 mg.kg(-1). The highest content of polyphenols was determined by Muller Thurgau 152 586 mg.kg(-1). On average, a higher content of polyphenols was for white grapes. This suggests that the content of polyphenols is also important in white grape varie

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of Polyfenolic Compound and Copper in Grape Seeds (Vitis vinifera) Cultivated Czach Respublic

  • Popis výsledku anglicky

    The rest of agricultural production are often overlooked as source of raw material with high added value biologically active substances. Hight content of waste from wine must is created from wine production from grapes. Grape Pie, containing seeds, hulls and stem. These are rich not only in content of polyphenolic substances, but also in vitamin E, which has high antioxidant activity. The content of polyphenols is influenced by external factors, and is thus not only depend on variety, but also on the conditions, location and method of cultivation. Although the content of polyphenols is generally higher in red vine varieties, our determination didn't confirm this trend. The lowest content of total polyphenols was detected in Cabernet Sauvignon afloat 31,125 mg.kg(-1). The highest content of polyphenols was determined by Muller Thurgau 152 586 mg.kg(-1). On average, a higher content of polyphenols was for white grapes. This suggests that the content of polyphenols is also important in white grape varie

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    RURAL DEVELOPMENT 2013: PROCEEDINGS, VOL 6, BOOK 2

  • ISBN

  • ISSN

    1822-3230

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    98-100

  • Název nakladatele

    ALEKSANDRAS STULGINSKIS UNIVERSITY, CENTRE RURAL SOCIAL RESEARCH, FAC ECONOMICS & MANAGEMENT, UNIVERSITETO STR 10-406, AKADEMIJA, KAUNAS DISTR 53361, LITHUANIA

  • Místo vydání

    KAUNAS DISTR 53361, LITHUANIA

  • Místo konání akce

    Kaunas, LITHUANIA

  • Datum konání akce

    28. 11. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000357669500018