Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of stocking density on carcass traits, muscle fibre properties and meat quality in rabbits

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F14%3A64785" target="_blank" >RIV/60460709:41210/14:64785 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027014:_____/14:#0001988

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of stocking density on carcass traits, muscle fibre properties and meat quality in rabbits

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the present work was to evaluate the effect of stocking density on the biceps femoris (BF) muscle fibre properties, meat quality and carcass traits of Czech White rabbits. A total of 20 rabbits (40 d old, 10 rabbits per treatment, sex ratio 1/1) were reared in cages at different stocking densities (10 rabbits/m2 or 4 rabbits/m2) for 49 d. There were no significant differences between groups with regard to hot carcass weight (HCW) or dressing-out percentage. The proportions of both perirenal (9.5 vs. 15.9 g/kg HCW; P=0.010) and total dissectible fat (14.9 vs. 25.1 g/kg HCW; P=0.001) were lower in rabbits reared at the lower stocking density. No significant differences in ultimate pH values, meat colour or proximate composition were observed.The hind leg meat of rabbits reared at the lower stocking density contained significantly less lauric acid (4.6 vs. 6.7 mg/100 g of muscle; P=0.008), myristic acid (52.2 vs. 64.4 mg/100 g of muscle; P=0.033) and Docosahexaenoic acid (0.3

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of stocking density on carcass traits, muscle fibre properties and meat quality in rabbits

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the present work was to evaluate the effect of stocking density on the biceps femoris (BF) muscle fibre properties, meat quality and carcass traits of Czech White rabbits. A total of 20 rabbits (40 d old, 10 rabbits per treatment, sex ratio 1/1) were reared in cages at different stocking densities (10 rabbits/m2 or 4 rabbits/m2) for 49 d. There were no significant differences between groups with regard to hot carcass weight (HCW) or dressing-out percentage. The proportions of both perirenal (9.5 vs. 15.9 g/kg HCW; P=0.010) and total dissectible fat (14.9 vs. 25.1 g/kg HCW; P=0.001) were lower in rabbits reared at the lower stocking density. No significant differences in ultimate pH values, meat colour or proximate composition were observed.The hind leg meat of rabbits reared at the lower stocking density contained significantly less lauric acid (4.6 vs. 6.7 mg/100 g of muscle; P=0.008), myristic acid (52.2 vs. 64.4 mg/100 g of muscle; P=0.033) and Docosahexaenoic acid (0.3

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI101A164" target="_blank" >QI101A164: Kvalita a bezpečnost produktů genetických zdrojů prasat, drůbeže, králíků a nutrií v konvenčním a ekologickém chovu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    World Rabbit Science

  • ISSN

    1257-5011

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    22

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    41-49

  • Kód UT WoS článku

    000333437600005

  • EID výsledku v databázi Scopus