Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv konjugované linolové kyseliny (CLA) na užitkovost a kvalitu masa králíků krmených dietou obohacenou CLA

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A22348" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:22348 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027014:_____/07:#0000498

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of conjugated linoleic acid (CLA) on performance and quality of meat in rabbits fed CLA-containing diets

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Thirty Hyplus rabbits, weaned at 35 days of age, were assigned to one of three dietary treatments. Rabbits were fed a basal (control) diet containing 0.12 mg Se/kg, the same diet supplemented with a commercial CLA preparation Luta-CLA 60 at 10 g/kg, andthe diet supplemented with CLA and Se-yeast to increase the Se concentration to 0.50 mg/kg. In CLA-fed rabbits, the feed intake was decreased (P < 0.05), which resulted in a non-significant drop in weight gain. Rabbits were slaughtered at 77 days of age.Loin and hindleg meat and liver tissue of four rabbits from each group were analysed. CLA increased proportion of saturated fatty acids at expense of monounsaturated fatty acids in muscle lipids. Concentration of CLA in loin and hindleg meat of CLA-fedrabbits increased from 0.07 to 2.55 and 2.74 g/100 g fatty acids, respectively. Se enhanced deposition of CLA in muscle lipids, in case of the c9 t11 CLA isomer statistically significantly. Concentrations of CLA in loin and hindleg meat o

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of conjugated linoleic acid (CLA) on performance and quality of meat in rabbits fed CLA-containing diets

  • Popis výsledku anglicky

    Thirty Hyplus rabbits, weaned at 35 days of age, were assigned to one of three dietary treatments. Rabbits were fed a basal (control) diet containing 0.12 mg Se/kg, the same diet supplemented with a commercial CLA preparation Luta-CLA 60 at 10 g/kg, andthe diet supplemented with CLA and Se-yeast to increase the Se concentration to 0.50 mg/kg. In CLA-fed rabbits, the feed intake was decreased (P < 0.05), which resulted in a non-significant drop in weight gain. Rabbits were slaughtered at 77 days of age.Loin and hindleg meat and liver tissue of four rabbits from each group were analysed. CLA increased proportion of saturated fatty acids at expense of monounsaturated fatty acids in muscle lipids. Concentration of CLA in loin and hindleg meat of CLA-fedrabbits increased from 0.07 to 2.55 and 2.74 g/100 g fatty acids, respectively. Se enhanced deposition of CLA in muscle lipids, in case of the c9 t11 CLA isomer statistically significantly. Concentrations of CLA in loin and hindleg meat o

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    38

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    77

  • Strana od-do

    0-76

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus