Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita masa a profil mastných kyselin v tkáních králíků krmených dietou doplněnou o konjugovanou kyselinu linolovou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000512" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000512 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/67985904:_____/07:00096074

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Meat quality and tissue fatty acid profiles in rabbits fed diets supplemented with conjugated linoleic acid

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Weaned rabbits were fed diets supplemented with a commercial preparation of conjugated linoleic acid (CLA) at 5 and 10g/kg. Diets were fed for the whole fattening period (42 days) or 3 weeks before the slaughter. CLA increased the proportion of saturatedfatty acids (FA) at expense of monounsaturated FA in meat and liver. Supplementation of the diet with CLA increased CLA in lipid of meat from < 1 mg/g FA up to 36 mg/g FA. The concentration of CLA in tissue lipids increased with CLA content in the diet.Duration of CLA feeding had no effect on CLA deposition. Thus, dietary inclusion of CLA at higher concentration (10g/kg) and feeding CLA-supplemented diet for a shorter period seems to be suitable for production of CLA-containing rabbit meat.

  • Název v anglickém jazyce

    Meat quality and tissue fatty acid profiles in rabbits fed diets supplemented with conjugated linoleic acid

  • Popis výsledku anglicky

    Weaned rabbits were fed diets supplemented with a commercial preparation of conjugated linoleic acid (CLA) at 5 and 10g/kg. Diets were fed for the whole fattening period (42 days) or 3 weeks before the slaughter. CLA increased the proportion of saturatedfatty acids (FA) at expense of monounsaturated FA in meat and liver. Supplementation of the diet with CLA increased CLA in lipid of meat from < 1 mg/g FA up to 36 mg/g FA. The concentration of CLA in tissue lipids increased with CLA content in the diet.Duration of CLA feeding had no effect on CLA deposition. Thus, dietary inclusion of CLA at higher concentration (10g/kg) and feeding CLA-supplemented diet for a shorter period seems to be suitable for production of CLA-containing rabbit meat.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Veterinární medicína

  • ISSN

    0375-8427

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    52

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    552-561

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus