Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Užitkovost, krevní lipidy a složení mastných kyselin ve tkáních králíků krmených dietami s přídavkem konjugované kyseliny linolové

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000840" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000840 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Performance, blood lipids and fatty acid composition of tissues of rabbits fed diets supplemented with conjugated linoleic acid

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to establish the extent to which performance, fatty acid (FA) pattern and blood lipids of rabbits are influenced by feeding CLA. Rabbits of the experimental groups were fed diets supplemented with CLA for the whole fattening period (6 wk) or 3 wk before slaughter. No performance improvement in CLA fed rabbits was observed. CLA significantly increased serum triacylglycerols, total and VLDL cholesterol, the proportion of SFA in muscle and liver lipids. In perirenal fat, CLA decreased the proportion of MUFA and increased PUFA. CLA concentration in meat, liver and fat was increased. CLA concentration in tissues was influenced by its content in the diet rather than by the length of CLA feeding. There was no difference in serum lipid content between 3 vs. 6 wk of CLA feeding.

  • Název v anglickém jazyce

    Performance, blood lipids and fatty acid composition of tissues of rabbits fed diets supplemented with conjugated linoleic acid

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to establish the extent to which performance, fatty acid (FA) pattern and blood lipids of rabbits are influenced by feeding CLA. Rabbits of the experimental groups were fed diets supplemented with CLA for the whole fattening period (6 wk) or 3 wk before slaughter. No performance improvement in CLA fed rabbits was observed. CLA significantly increased serum triacylglycerols, total and VLDL cholesterol, the proportion of SFA in muscle and liver lipids. In perirenal fat, CLA decreased the proportion of MUFA and increased PUFA. CLA concentration in meat, liver and fat was increased. CLA concentration in tissues was influenced by its content in the diet rather than by the length of CLA feeding. There was no difference in serum lipid content between 3 vs. 6 wk of CLA feeding.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Energy and Protein Metabolism and Nutrition

  • ISBN

  • ISSN

    0071-2477

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Academic Publishers

  • Místo vydání

    Wageningen

  • Místo konání akce

    Vichy, FRANCE

  • Datum konání akce

    13. 9. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    000251294200036