Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Profil mastných kyselin v tkáních králíků krmených dietou doplněnou o CLA

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000440" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000440 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Tissue fatty acid profiles in rabbits fed diets supplemented with CLA

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this study the deposition of conjugated linoleic acid (CLA) isomers in loin and hindleg meat, liver and fat, and effects on fatty acid (FA) profile were investigated. CLA was supplied as synthetically produced oil at 5 and 10 g.kg-1 diet. Treatment with CLA increased proportion of saturated FA at expense of monounsaturated FA in carcass and liver. CLA was well incorporated into tissues, CLA isomers, however, did not accumulate proportionally to their dietary concentration. Concentration of CLA in tissue lipids increased with increasing CLA content in the diet. Supplementation of the diet with CLA increased CLA in lipids of meat from < 1 mg.g-1 FA up to 36 mg.g-1 FA. The length of CLA feeding (3 vs. 6 weeks) had no effect on CLA deposition. It can beconcluded that the enrichment of rabbit meat with CLA could provide more healthful product for human consumption.

  • Název v anglickém jazyce

    Tissue fatty acid profiles in rabbits fed diets supplemented with CLA

  • Popis výsledku anglicky

    In this study the deposition of conjugated linoleic acid (CLA) isomers in loin and hindleg meat, liver and fat, and effects on fatty acid (FA) profile were investigated. CLA was supplied as synthetically produced oil at 5 and 10 g.kg-1 diet. Treatment with CLA increased proportion of saturated FA at expense of monounsaturated FA in carcass and liver. CLA was well incorporated into tissues, CLA isomers, however, did not accumulate proportionally to their dietary concentration. Concentration of CLA in tissue lipids increased with increasing CLA content in the diet. Supplementation of the diet with CLA increased CLA in lipids of meat from < 1 mg.g-1 FA up to 36 mg.g-1 FA. The length of CLA feeding (3 vs. 6 weeks) had no effect on CLA deposition. It can beconcluded that the enrichment of rabbit meat with CLA could provide more healthful product for human consumption.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    VII. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-7305-002-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    84-89

  • Název nakladatele

    VFU

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    17. 5. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku