Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stability of vitamin A and E in powdered cow's milk in relation to different storage methods

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F15%3A67654" target="_blank" >RIV/60460709:41210/15:67654 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/15:#DR39

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Stability of vitamin A and E in powdered cow's milk in relation to different storage methods

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this article, the influence of different ways of storage on the content of vitamin A and E in powdered cow ´s milk was studied. The cow ´s whole milk powder was taken directly from the manufacturer and stored for one year in 4 different ways ? in thelight at room temperature, in the dark at room temperature, in a refrigerator at 8°C and in a freezer at - 20°C. The content of vitamins was measured 4 times during the first month and then once a month. The samples were stored for one year. Vitamins A and E were determined by HPLC using DAD and FLD detectors. Vitamin A was identified in all samples but only ?-tocopherol (out of various forms of vitamin E) was detected in all samples.In all cases steeper decline of both vitamins in first 14 days of storage was identified. The highest losses of vitamin A and E in powdered milk occurred during storage in the light at room temperature. The value decreased by 91 resp. 95% of the original value.

  • Název v anglickém jazyce

    Stability of vitamin A and E in powdered cow's milk in relation to different storage methods

  • Popis výsledku anglicky

    In this article, the influence of different ways of storage on the content of vitamin A and E in powdered cow ´s milk was studied. The cow ´s whole milk powder was taken directly from the manufacturer and stored for one year in 4 different ways ? in thelight at room temperature, in the dark at room temperature, in a refrigerator at 8°C and in a freezer at - 20°C. The content of vitamins was measured 4 times during the first month and then once a month. The samples were stored for one year. Vitamins A and E were determined by HPLC using DAD and FLD detectors. Vitamin A was identified in all samples but only ?-tocopherol (out of various forms of vitamin E) was detected in all samples.In all cases steeper decline of both vitamins in first 14 days of storage was identified. The highest losses of vitamin A and E in powdered milk occurred during storage in the light at room temperature. The value decreased by 91 resp. 95% of the original value.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agronomy Research

  • ISSN

    1406-894X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    13

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    1002-1009

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus