Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

GARLIC SULFUR COMPOUNDS SUPPRESS CANCEROGENESIS AND OXIDATIVE STRESS: A REVIEW

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F15%3A67715" target="_blank" >RIV/60460709:41210/15:67715 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/sab-2015-0018" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1515/sab-2015-0018</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/sab-2015-0018" target="_blank" >10.1515/sab-2015-0018</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    GARLIC SULFUR COMPOUNDS SUPPRESS CANCEROGENESIS AND OXIDATIVE STRESS: A REVIEW

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Garlic has long been considered a food with many health benefits. Several studies have confirmed that sulfur compounds are responsible for the positive effects of garlic on organisms. Garlic acts as an antioxidant by increasing antioxidant enzyme activity, reducing reactive oxygen species generation, and protecting proteins and lipids from oxidation. Garlic suppresses carcinogenesis through several mechanisms: (1) it reduces oxidative stress, and therefore, prevents damage to DNA; (2) it induces apoptosis or cell cycle arrest in cancer cells; and (3) it modifies gene expression through histon acetylation. The positive effects of garlic could be mediated by several mechanisms. It influences signalling pathways of gasotransmitters such as hydrogen sulfide. Garlic enhances hydrogen sulfide production both through its direct release and through an increase in activity of enzymes which produce hydrogen sulfide. Hydrogen sulfide acts as a signalling molecule in various tissues and participat

  • Název v anglickém jazyce

    GARLIC SULFUR COMPOUNDS SUPPRESS CANCEROGENESIS AND OXIDATIVE STRESS: A REVIEW

  • Popis výsledku anglicky

    Garlic has long been considered a food with many health benefits. Several studies have confirmed that sulfur compounds are responsible for the positive effects of garlic on organisms. Garlic acts as an antioxidant by increasing antioxidant enzyme activity, reducing reactive oxygen species generation, and protecting proteins and lipids from oxidation. Garlic suppresses carcinogenesis through several mechanisms: (1) it reduces oxidative stress, and therefore, prevents damage to DNA; (2) it induces apoptosis or cell cycle arrest in cancer cells; and (3) it modifies gene expression through histon acetylation. The positive effects of garlic could be mediated by several mechanisms. It influences signalling pathways of gasotransmitters such as hydrogen sulfide. Garlic enhances hydrogen sulfide production both through its direct release and through an increase in activity of enzymes which produce hydrogen sulfide. Hydrogen sulfide acts as a signalling molecule in various tissues and participat

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    46

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    65-72

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus