Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Factors affecting the fatty acid composition and fat oxidative stability in pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F15%3A69104" target="_blank" >RIV/60460709:41210/15:69104 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.5513/JCEA01/16.1.1552" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.5513/JCEA01/16.1.1552</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.5513/JCEA01/16.1.1552" target="_blank" >10.5513/JCEA01/16.1.1552</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Factors affecting the fatty acid composition and fat oxidative stability in pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to evaluate the effect of selected factors affecting fatty acids (FA) composition in pig fat. In the experiment, the influence of nutrition, gender, carcass weight, lean meat proportion (LMP) and intramuscular fat (IMF)were monitored. The effect of diet, specifically the influence of added linseed or corn on the fatty acids composition in the bacfat was studied in pigs. From the perspective of the required increase of polyunsaturated fatty acids (PUFA) only the addition of the linseed proved to have a significant effect. Another evaluated aspect concerning the FA spectrum was the gender. While the backfat in barrows showed higher (P?0.05) amount of monounsaturated fatty acids (MUFA), the backfat in gilts displayed a significantly higher proportion (P?0.01) of the PUFA and total unsaturated fatty acids (UFA). A significant effect on the PUFA proportion has also been demonstrated for the lean meat proportion (LMP) parameter, which therefore represents not only a

  • Název v anglickém jazyce

    Factors affecting the fatty acid composition and fat oxidative stability in pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to evaluate the effect of selected factors affecting fatty acids (FA) composition in pig fat. In the experiment, the influence of nutrition, gender, carcass weight, lean meat proportion (LMP) and intramuscular fat (IMF)were monitored. The effect of diet, specifically the influence of added linseed or corn on the fatty acids composition in the bacfat was studied in pigs. From the perspective of the required increase of polyunsaturated fatty acids (PUFA) only the addition of the linseed proved to have a significant effect. Another evaluated aspect concerning the FA spectrum was the gender. While the backfat in barrows showed higher (P?0.05) amount of monounsaturated fatty acids (MUFA), the backfat in gilts displayed a significantly higher proportion (P?0.01) of the PUFA and total unsaturated fatty acids (UFA). A significant effect on the PUFA proportion has also been demonstrated for the lean meat proportion (LMP) parameter, which therefore represents not only a

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Central European Agriculture

  • ISSN

    1332-9049

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    16

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    HR - Chorvatská republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    122-129

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus