Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effects of dietary linseed and corn supplement on the fatty acid content in the pork loin and backfat tissue

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F15%3A69070" target="_blank" >RIV/60460709:41210/15:69070 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/8278-CJAS" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17221/8278-CJAS</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/8278-CJAS" target="_blank" >10.17221/8278-CJAS</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effects of dietary linseed and corn supplement on the fatty acid content in the pork loin and backfat tissue

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The influence of linseed and corn dietary supplements on the fatty acid (FA) composition of pork was evaluated. The effects of their appropriate use and dosage on pork meat and fat technological quality were also investigated. In total 72 pigs fed complete feed mixtures were divided into 4 groups: control (C), corn- (CD), linseed- (LD), and corn + linseed-supplemented (CLD). After slaughter the lean meat share, intramuscular fat content, meat and fat colour, shear force, drip loss, and malondialdehyde content were determined. Subsequently, the FA content and sum of saturated (SFA), monounsaturated (MUFA), polyunsaturated (PUFA) fatty acids, the n-6/n-3 fatty acid ratio, and atherogenic and thrombogenic indexes in the loin and backfat tissue were determined. Corn and lineseed supplementation increases the content of myristic, linoleic, ?-linolenic, and eicosapentaenoic acids and reduces the amount of palmitic, palmitoleic, oleic, eicosenoic, and arachidonic acids. Therefore it reduces t

  • Název v anglickém jazyce

    Effects of dietary linseed and corn supplement on the fatty acid content in the pork loin and backfat tissue

  • Popis výsledku anglicky

    The influence of linseed and corn dietary supplements on the fatty acid (FA) composition of pork was evaluated. The effects of their appropriate use and dosage on pork meat and fat technological quality were also investigated. In total 72 pigs fed complete feed mixtures were divided into 4 groups: control (C), corn- (CD), linseed- (LD), and corn + linseed-supplemented (CLD). After slaughter the lean meat share, intramuscular fat content, meat and fat colour, shear force, drip loss, and malondialdehyde content were determined. Subsequently, the FA content and sum of saturated (SFA), monounsaturated (MUFA), polyunsaturated (PUFA) fatty acids, the n-6/n-3 fatty acid ratio, and atherogenic and thrombogenic indexes in the loin and backfat tissue were determined. Corn and lineseed supplementation increases the content of myristic, linoleic, ?-linolenic, and eicosapentaenoic acids and reduces the amount of palmitic, palmitoleic, oleic, eicosenoic, and arachidonic acids. Therefore it reduces t

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    319-326

  • Kód UT WoS článku

    000358669900004

  • EID výsledku v databázi Scopus