Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of dietary medium-chain fatty acids on Campylobacter jejuni in broiler chickens

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F15%3A69166" target="_blank" >RIV/60460709:41210/15:69166 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027014:_____/15:#0002318

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/sab-2015-0030" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1515/sab-2015-0030</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/sab-2015-0030" target="_blank" >10.1515/sab-2015-0030</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of dietary medium-chain fatty acids on Campylobacter jejuni in broiler chickens

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to determine the inhibitory properties of a commercial product containing medium-chain fatty acids on Campylobacter jejuni. The product is a mixture of C6:0-C14:0 fatty acids. After testing the antibacterial properties towards C. jejuni in in vitro conditions, the experimental infection on broiler chickens was performed to confirm the results. Briefly, the effect of the product (final concentration in feed: 0, 0.25 and 0.5 %) on broiler chickens artificially infected with C. jejuni VFU 612 was evaluated. The chickens were infected at the 16th day of their lives; whereas the aforementioned feed mixtures were used during the entire fattening period (Day 0 - Day 35). After the infection, the dynamics of C. jejuni shedding was evaluated among treated groups and the control. Reduction of the number of campylobacters by the product with medium-chain fatty acids was not confirmed in vivo. It is assumed that the final amount of potentially active fatty acids in the di

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of dietary medium-chain fatty acids on Campylobacter jejuni in broiler chickens

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine the inhibitory properties of a commercial product containing medium-chain fatty acids on Campylobacter jejuni. The product is a mixture of C6:0-C14:0 fatty acids. After testing the antibacterial properties towards C. jejuni in in vitro conditions, the experimental infection on broiler chickens was performed to confirm the results. Briefly, the effect of the product (final concentration in feed: 0, 0.25 and 0.5 %) on broiler chickens artificially infected with C. jejuni VFU 612 was evaluated. The chickens were infected at the 16th day of their lives; whereas the aforementioned feed mixtures were used during the entire fattening period (Day 0 - Day 35). After the infection, the dynamics of C. jejuni shedding was evaluated among treated groups and the control. Reduction of the number of campylobacters by the product with medium-chain fatty acids was not confirmed in vivo. It is assumed that the final amount of potentially active fatty acids in the di

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    46

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    154-158

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus