Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Persistence of bifidobacteria in the intestines of calves after administration in freeze-dried form or in fermented milk

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F16%3A70330" target="_blank" >RIV/60460709:41210/16:70330 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/8727-CJAS" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17221/8727-CJAS</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/8727-CJAS" target="_blank" >10.17221/8727-CJAS</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Persistence of bifidobacteria in the intestines of calves after administration in freeze-dried form or in fermented milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In order to improve the gut microbiome of calves, probiotic bacteria can be fed as active living-cells (fermented milk), or as live but inactive (freeze-dried) cultures. Ten bifidobacterial strains with suitable probiotic properties (as determined in our previous study) were tested for survival during the freeze-drying process, and screened for their ability to ferment cow's milk. The viability of both freeze-dried and live-cell cultures during storage was also tested. All of the strains tested were able to ferment cow's milk, with average counts of 8.26 +/- 0.62 log CFU/ml. Eight out of the ten strains were able to survive in milk for 2 months in counts higher than 10(6) CFU/ml. Bifidobacteria showed high viability following the freeze-drying process, with average numbers of 9.03 +/- 0.22 log CFU/vial and did not decrease after 12 months of storage. The mixture of rifampicin-resistant variants of bifidobacteria (RRBs) was fed to 2-day-old dairy Charolais calves in the form of living-cells, or as fre

  • Název v anglickém jazyce

    Persistence of bifidobacteria in the intestines of calves after administration in freeze-dried form or in fermented milk

  • Popis výsledku anglicky

    In order to improve the gut microbiome of calves, probiotic bacteria can be fed as active living-cells (fermented milk), or as live but inactive (freeze-dried) cultures. Ten bifidobacterial strains with suitable probiotic properties (as determined in our previous study) were tested for survival during the freeze-drying process, and screened for their ability to ferment cow's milk. The viability of both freeze-dried and live-cell cultures during storage was also tested. All of the strains tested were able to ferment cow's milk, with average counts of 8.26 +/- 0.62 log CFU/ml. Eight out of the ten strains were able to survive in milk for 2 months in counts higher than 10(6) CFU/ml. Bifidobacteria showed high viability following the freeze-drying process, with average numbers of 9.03 +/- 0.22 log CFU/vial and did not decrease after 12 months of storage. The mixture of rifampicin-resistant variants of bifidobacteria (RRBs) was fed to 2-day-old dairy Charolais calves in the form of living-cells, or as fre

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    61

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    49-56

  • Kód UT WoS článku

    000372078000001

  • EID výsledku v databázi Scopus