Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutritional effects on boar taint in entire male pigs: a review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F16%3A71840" target="_blank" >RIV/60460709:41210/16:71840 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/sab-2016-0023" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1515/sab-2016-0023</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/sab-2016-0023" target="_blank" >10.1515/sab-2016-0023</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Nutritional effects on boar taint in entire male pigs: a review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Boar taint is one of topical problems in fattening pigs. It is caused by two main compounds, androstenone and skatole. Androstenone is a steroid feromone, which is synthesized and metabolized in liver and testes. Skatole is produced by intestinal bacteria by metabolization of trypthophan. Both these substances are metabolized by cytochrome P450 and the unmetabolized residues accumulate in adipose tissue. This review describes the possible nutritional effects on boar taint reduction. Skatole is the main component, which could be reduced by nutrition in entire male pigs. The presence in adipose tissue can be reduced by apoptosis of intestinal cells by raw potato starch. Another method is to influence the microbial population in the gastrointestinal tract by organic acids or fructooligosaccharides. Recently, attention has been directed towards the enzymatic system in the liver. There are a few possibilities of reducing skatole as well as androstenone by influencing the liver enzymatic system. They may b

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritional effects on boar taint in entire male pigs: a review

  • Popis výsledku anglicky

    Boar taint is one of topical problems in fattening pigs. It is caused by two main compounds, androstenone and skatole. Androstenone is a steroid feromone, which is synthesized and metabolized in liver and testes. Skatole is produced by intestinal bacteria by metabolization of trypthophan. Both these substances are metabolized by cytochrome P450 and the unmetabolized residues accumulate in adipose tissue. This review describes the possible nutritional effects on boar taint reduction. Skatole is the main component, which could be reduced by nutrition in entire male pigs. The presence in adipose tissue can be reduced by apoptosis of intestinal cells by raw potato starch. Another method is to influence the microbial population in the gastrointestinal tract by organic acids or fructooligosaccharides. Recently, attention has been directed towards the enzymatic system in the liver. There are a few possibilities of reducing skatole as well as androstenone by influencing the liver enzymatic system. They may b

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    47

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    154-163

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus