Content of flavan-3-ol monomers and gallic acid in grape seeds by variety and year
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F17%3A73530" target="_blank" >RIV/60460709:41210/17:73530 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027006:_____/17:00003991
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.5073/vitis.2017.56.45-48" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.5073/vitis.2017.56.45-48</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.5073/vitis.2017.56.45-48" target="_blank" >10.5073/vitis.2017.56.45-48</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Content of flavan-3-ol monomers and gallic acid in grape seeds by variety and year
Popis výsledku v původním jazyce
The content of flavan-3-ol monomers and gallic acid in grape seeds in the samples from the gene collection of Viticulture Research Station Karlštejn (Czech Republic) was investigated. The presence of catechin, epicatechin, epigallocatechin, epicatechin gallate and gallic acid was confirmed in these samples, other flavan-3-ol monomers like gallocatechin or epigallocatechin gallate were below the limit of detection. As major flavan-3-ol monomers, catechin and epicatechin with 85 percent were detected. The average content of catechin in grape seed was 4454 mcg g-1, 3085 mcg g-1 epicatechin, 600 mcg g-1 epigallocatechin, 457 mcg g-1 gallic acid, and 352 mcg g-1 epicatechin gallate. Variety had the main impact on phenolic content followed by vintage. The average sum of flavan-3-ol monomers in grape seeds in white varieties was 7601 mcg g-1 and 10869 mcg g-1 in red varieties, with 10050 mcg g-1 in 2012 and 7846 mcg g-1 in 2013 were found on average in all varieties, respectively. The highest phenolic conte
Název v anglickém jazyce
Content of flavan-3-ol monomers and gallic acid in grape seeds by variety and year
Popis výsledku anglicky
The content of flavan-3-ol monomers and gallic acid in grape seeds in the samples from the gene collection of Viticulture Research Station Karlštejn (Czech Republic) was investigated. The presence of catechin, epicatechin, epigallocatechin, epicatechin gallate and gallic acid was confirmed in these samples, other flavan-3-ol monomers like gallocatechin or epigallocatechin gallate were below the limit of detection. As major flavan-3-ol monomers, catechin and epicatechin with 85 percent were detected. The average content of catechin in grape seed was 4454 mcg g-1, 3085 mcg g-1 epicatechin, 600 mcg g-1 epigallocatechin, 457 mcg g-1 gallic acid, and 352 mcg g-1 epicatechin gallate. Variety had the main impact on phenolic content followed by vintage. The average sum of flavan-3-ol monomers in grape seeds in white varieties was 7601 mcg g-1 and 10869 mcg g-1 in red varieties, with 10050 mcg g-1 in 2012 and 7846 mcg g-1 in 2013 were found on average in all varieties, respectively. The highest phenolic conte
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B107" target="_blank" >QI111B107: Výzkum získávání a využití biologicky aktivních látek (BAL) ze semen vinných hroznů pro zlepšení metabolismu hospodářských zvířat jako podklad pro návrh nejlepší dostupné techniky (BAT).</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
VITIS
ISSN
0042-7500
e-ISSN
—
Svazek periodika
56
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
45-48
Kód UT WoS článku
000400257500001
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85020379840