Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Phenolic Profile in Czech White Wines from Different Terroirs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F12%3A00193383" target="_blank" >RIV/62156489:43510/12:00193383 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Phenolic Profile in Czech White Wines from Different Terroirs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Grapevine cv. Riesling is a traditional variety of cool climate viticulture regions to which the Czech Republic belongs too. In total 35 wine samples from 9 different terroirs of wine growing regions in the Czech Republic were evaluated for the content of 20 phenolic compounds comprising hydroxybenzoic acids, hydroxycinnamates, stilbenes, and flavan 3 ols. Phenolic compounds were evaluated by an HPLC method. Methods of multivariate statistical analysis were used to discriminate wine samples on the basisof their geographical origin. Canonical variate analysis proved that it is possible to differentiate wines according to their geographical origin by following authenticity markers: gallic acid, caffeic acid, caftartic acid, p coutaric acid, ferulic acidethylester, p coumaric acid ethylester, catechin, and epicatechin. On the basis of statistical analyses, 100% wine samples were correctly classified. The results indicate that, for the case of white wines, mainly hydroxycinnamates and fl

  • Název v anglickém jazyce

    Phenolic Profile in Czech White Wines from Different Terroirs

  • Popis výsledku anglicky

    Grapevine cv. Riesling is a traditional variety of cool climate viticulture regions to which the Czech Republic belongs too. In total 35 wine samples from 9 different terroirs of wine growing regions in the Czech Republic were evaluated for the content of 20 phenolic compounds comprising hydroxybenzoic acids, hydroxycinnamates, stilbenes, and flavan 3 ols. Phenolic compounds were evaluated by an HPLC method. Methods of multivariate statistical analysis were used to discriminate wine samples on the basisof their geographical origin. Canonical variate analysis proved that it is possible to differentiate wines according to their geographical origin by following authenticity markers: gallic acid, caffeic acid, caftartic acid, p coutaric acid, ferulic acidethylester, p coumaric acid ethylester, catechin, and epicatechin. On the basis of statistical analyses, 100% wine samples were correctly classified. The results indicate that, for the case of white wines, mainly hydroxycinnamates and fl

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Science and Biotechnology

  • ISSN

    1226-7708

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    21

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    KR - Korejská republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    1593-1601

  • Kód UT WoS článku

    313078600012

  • EID výsledku v databázi Scopus