Chemical composition & antimicrobial activity of cinnamon, thyme, oregano & clove essential oils against plant pathogenic bacteria
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F17%3A73581" target="_blank" >RIV/60460709:41210/17:73581 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201765041129" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.11118/actaun201765041129</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201765041129" target="_blank" >10.11118/actaun201765041129</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Chemical composition & antimicrobial activity of cinnamon, thyme, oregano & clove essential oils against plant pathogenic bacteria
Popis výsledku v původním jazyce
Essential oils are volatile substances from plants and many of them have antimicrobial activity. For that reason, they have become known as a useful alternative to chemical preservatives and pesticides. In this study, we tested essential oils of four aromatic plants. Cinnamon (Cinnamomum zeylanicum), thyme (Thymus vulgaris), oregano (Origanum vulgare) and clove (Syzygium aromaticum) essential oils were investigated for their composition and antimicrobial effect against plant pathogenic bacteria (Pectobacterium and Pseudomonas).
Název v anglickém jazyce
Chemical composition & antimicrobial activity of cinnamon, thyme, oregano & clove essential oils against plant pathogenic bacteria
Popis výsledku anglicky
Essential oils are volatile substances from plants and many of them have antimicrobial activity. For that reason, they have become known as a useful alternative to chemical preservatives and pesticides. In this study, we tested essential oils of four aromatic plants. Cinnamon (Cinnamomum zeylanicum), thyme (Thymus vulgaris), oregano (Origanum vulgare) and clove (Syzygium aromaticum) essential oils were investigated for their composition and antimicrobial effect against plant pathogenic bacteria (Pectobacterium and Pseudomonas).
Klasifikace
Druh
J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310226" target="_blank" >QJ1310226: Vývoj nových metod ochrany obilnin a zeleniny proti významným patogenům a škůdcům pomocí botanických pesticidů využitelných v ekologickém i integrovaném zemědělství</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Svazek periodika
65
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
1129-1134
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85028818706