Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antimicrobial effect of encapsulated and non-encapsulated thyme essential oil

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A43911030" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:43911030 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.bcc.bas.bg/BCC_Volumes/Volume_46_Special_B_2014/BCC-46-B-78-81.pdf" target="_blank" >http://www.bcc.bas.bg/BCC_Volumes/Volume_46_Special_B_2014/BCC-46-B-78-81.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antimicrobial effect of encapsulated and non-encapsulated thyme essential oil

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Some plants contain functional compounds with antimicrobial activity. Phenols, polyphenols, micronutrients and essential oils belong to them. These bioactive compounds can be used against pathogenic and food spoilage bacteria. Thyme essential oil belongs to the plant material with a powerful antimicrobial activity. The aim of the study was to test the antimicrobial effect of thyme essential oil and polyethylene foil, which is coated with partially water soluble polymeric film containing encapsulated thyme essential oil on selected microorganisms with or without direct contact. Escherichia coli, Candida tropicalis and Penicillium chrysogenum were used for testing. It was ascertained the impact of encapsulated and non-encapsulated thyme essential oil on tested microorganisms.

  • Název v anglickém jazyce

    Antimicrobial effect of encapsulated and non-encapsulated thyme essential oil

  • Popis výsledku anglicky

    Some plants contain functional compounds with antimicrobial activity. Phenols, polyphenols, micronutrients and essential oils belong to them. These bioactive compounds can be used against pathogenic and food spoilage bacteria. Thyme essential oil belongs to the plant material with a powerful antimicrobial activity. The aim of the study was to test the antimicrobial effect of thyme essential oil and polyethylene foil, which is coated with partially water soluble polymeric film containing encapsulated thyme essential oil on selected microorganisms with or without direct contact. Escherichia coli, Candida tropicalis and Penicillium chrysogenum were used for testing. It was ascertained the impact of encapsulated and non-encapsulated thyme essential oil on tested microorganisms.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TA03010799" target="_blank" >TA03010799: Využití nanomateriálů a přírodních extraktů jako funkčních látek ve vývoji aktivních obalových materiálů s bariérovým efektem, antimikrobiálním, protektivním a kyslík pohlcujícím efektem</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Bulgarian Chemical Communications

  • ISSN

    0324-1130

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    46

  • Číslo periodika v rámci svazku

    S pecial issue B

  • Stát vydavatele periodika

    BG - Bulharská republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    77-81

  • Kód UT WoS článku

    000209738700017

  • EID výsledku v databázi Scopus