Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of antimicrobial acitivity of essential oils and aqueous extracts

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00210288" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00210288 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of antimicrobial acitivity of essential oils and aqueous extracts

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this study antimicrobial activity of essential oils and aqueous extracts on microorganisms contained in goat whey was researched. The analyses were realized in four weeks. Tested groups of microorganisms were total plate count (TPC), coliform bacteria, enterococci and aerobic and anaerobic thermo-resistant microorganisms. Essential oils and two types of aqueous extracts (seven-day extract and hour extract) from three herbs were used for analyses -- thyme (Thymus vulgaris, L.), peppermint (Mentha piperita, L.) and fennel (Foeniculum vulgare, Mill). Thyme essential oil was the most effective and peppermint essential oil was the least effective. Hour extracts were more effective than seven-day extracts.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of antimicrobial acitivity of essential oils and aqueous extracts

  • Popis výsledku anglicky

    In this study antimicrobial activity of essential oils and aqueous extracts on microorganisms contained in goat whey was researched. The analyses were realized in four weeks. Tested groups of microorganisms were total plate count (TPC), coliform bacteria, enterococci and aerobic and anaerobic thermo-resistant microorganisms. Essential oils and two types of aqueous extracts (seven-day extract and hour extract) from three herbs were used for analyses -- thyme (Thymus vulgaris, L.), peppermint (Mentha piperita, L.) and fennel (Foeniculum vulgare, Mill). Thyme essential oil was the most effective and peppermint essential oil was the least effective. Hour extracts were more effective than seven-day extracts.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2013 - Proceedings of International PhD Students Conference

  • ISBN

    978-80-7375-908-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    568-574

  • Název nakladatele

    Mendel University in Brno, Zemedelska 1, 613 00 Brno, Czech Republic

  • Místo vydání

    Faculty of Agronomy

  • Místo konání akce

    Mendelova univerzita v Brně

  • Datum konání akce

    20. 11. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku