Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Diversity of the subspecies Bifidobacterium animalis subsp. lactis

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F17%3A73602" target="_blank" >RIV/60460709:41210/17:73602 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/67985904:_____/17:00475940 RIV/60461373:22330/17:43914729

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.anaerobe.2017.01.006" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.anaerobe.2017.01.006</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.anaerobe.2017.01.006" target="_blank" >10.1016/j.anaerobe.2017.01.006</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Diversity of the subspecies Bifidobacterium animalis subsp. lactis

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Strains of Bifidobacterium animalis subsp. lactis are well-known health-promoting probiotics used commercially. B. animalis subsp. lactis has been isolated from different sources, and little is known about animal isolates of this taxon. The aim of this study was to examine the genotypic and phenotypic diversity between B. animalis subsp. lactis strains different animal hosts including Cameroon sheep, Barbary sheep, okapi, mouflon, German Shepard and to compare to BB12, food isolates and the collection strain DSM 10140. Ten strains of B. animalis subsp. lactis from different sources were characterised by phenotyping, fingerprinting, and multilocus sequence typing (MLST). Regardless of origin, MLST and phylogenetic analyses revealed a close relationship between strains of B. animalis subsp. lactis with commercial and animal origin with the exception of isolates from ovine cheese, mouflon and German Shepard dog. Moreover, isolates from dog and mouflon showed significant differences in fermentation profi

  • Název v anglickém jazyce

    Diversity of the subspecies Bifidobacterium animalis subsp. lactis

  • Popis výsledku anglicky

    Strains of Bifidobacterium animalis subsp. lactis are well-known health-promoting probiotics used commercially. B. animalis subsp. lactis has been isolated from different sources, and little is known about animal isolates of this taxon. The aim of this study was to examine the genotypic and phenotypic diversity between B. animalis subsp. lactis strains different animal hosts including Cameroon sheep, Barbary sheep, okapi, mouflon, German Shepard and to compare to BB12, food isolates and the collection strain DSM 10140. Ten strains of B. animalis subsp. lactis from different sources were characterised by phenotyping, fingerprinting, and multilocus sequence typing (MLST). Regardless of origin, MLST and phylogenetic analyses revealed a close relationship between strains of B. animalis subsp. lactis with commercial and animal origin with the exception of isolates from ovine cheese, mouflon and German Shepard dog. Moreover, isolates from dog and mouflon showed significant differences in fermentation profi

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Anaerobe

  • ISSN

    1075-9964

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    44

  • Číslo periodika v rámci svazku

    N

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    40-47

  • Kód UT WoS článku

    000401214200009

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85011024290