Význam identifikace laktokoků ve spojitosti s jejich autolytickými vlastnostmi.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015930" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015930 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Význam identifikace laktokoků ve spojitosti s jejich autolytickými vlastnostmi.
Popis výsledku v původním jazyce
Laktokokové kmeny (23 kmenů), izolované z různých zdrojů, byly identifikovány na základě jejich fenotypických vlastností (bylo nalezeno 6 kmenů Lactococcus lactis subsp. cremoris) a pomocí metody FISH (nebyl nalezen žádný kmen Lactococcus lactis subsp. cremoris). U všech laktokokových izolátů byla v citrátovém pufru určena autolytická aktivita, byl také určen jejich plasmidový profil.
Název v anglickém jazyce
Significance of lactococci identification in connection with their autolytic activity.
Popis výsledku anglicky
Lactococci strains (23 strains) isolated from different sources were identified on the base of their phenotype abilities (six strains of Lactococcus lactis subsp. cremoris were found) and by means of FISH method (no strain of Lactococcus lactis subsp. cremoris was found). Autolytic activities in citrat buffer and plasmid profiles were determined in all lactococci isolates.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů