Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Age-related changes in the carcass yield and meat quality of male and female nutrias (Myocastor coypus) under intensive production system

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F17%3A73669" target="_blank" >RIV/60460709:41210/17:73669 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027014:_____/17:N0000067

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2017.06.003" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2017.06.003</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2017.06.003" target="_blank" >10.1016/j.meatsci.2017.06.003</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Age-related changes in the carcass yield and meat quality of male and female nutrias (Myocastor coypus) under intensive production system

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The age at which final nutria weight is achieved varies in literature between six and 14 months. The aim of this study was to evaluate the growth, carcass composition and meat quality of male and female nutrias between the ages of six and eight months in intensive production system. Sexual dimorphism in growth was observed from three months of age, and in females, growth considerably decreased after six months of age. The dressing-out percentage and the meat color were not affected by the age or sex of nutrias. Dry matter, ether extract and energetic values were significantly higher in females and in older nutrias. The decreasing frequency of type IIA fibers in older nutrias was presumably associated with a conversion of type IIA fibers to type IIB fibers. Nutrias under intensive production system can be slaughtered at six months of age when they reach a high carcass yield and meat quality.

  • Název v anglickém jazyce

    Age-related changes in the carcass yield and meat quality of male and female nutrias (Myocastor coypus) under intensive production system

  • Popis výsledku anglicky

    The age at which final nutria weight is achieved varies in literature between six and 14 months. The aim of this study was to evaluate the growth, carcass composition and meat quality of male and female nutrias between the ages of six and eight months in intensive production system. Sexual dimorphism in growth was observed from three months of age, and in females, growth considerably decreased after six months of age. The dressing-out percentage and the meat color were not affected by the age or sex of nutrias. Dry matter, ether extract and energetic values were significantly higher in females and in older nutrias. The decreasing frequency of type IIA fibers in older nutrias was presumably associated with a conversion of type IIA fibers to type IIB fibers. Nutrias under intensive production system can be slaughtered at six months of age when they reach a high carcass yield and meat quality.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510192" target="_blank" >QJ1510192: Řešení problematiky vybraných faktorů růstu ve vztahu ke kvalitě masa kuřat, krůt, králíků a nutrií</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Meat Science

  • ISSN

    0309-1740

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    133

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2017

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    51-55

  • Kód UT WoS článku

    000407664000007

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85020418982