Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of apple extracts and selective polyphenols on the adhesion of potential probiotic strains of Lactobacillus gasseri R and Lactobacillus casei FMP

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F17%3A73892" target="_blank" >RIV/60460709:41210/17:73892 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jff.2017.06.005" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.jff.2017.06.005</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jff.2017.06.005" target="_blank" >10.1016/j.jff.2017.06.005</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of apple extracts and selective polyphenols on the adhesion of potential probiotic strains of Lactobacillus gasseri R and Lactobacillus casei FMP

  • Popis výsledku v původním jazyce

    We aimed to investigate the influence of apple extracts (pulp and peel) and their phenolic constituents on the adhesion of two lactobacillus strains to Caco-2 and HT29-MTX intestinal epithelial cells, which were used as models of gastrointestinal tract mucosa. Phenolic profiles of the extracts were characterised using highresolution and accurate mass quantitative analysis, procyanidin B2 and chlorogenic acid were the main constituents. When tested individually, all the phenolics increased the adhesion of both lactobacilli. Our data indicated that apple peel and its phenolic constituents affected the microbiota-epithelium interaction.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of apple extracts and selective polyphenols on the adhesion of potential probiotic strains of Lactobacillus gasseri R and Lactobacillus casei FMP

  • Popis výsledku anglicky

    We aimed to investigate the influence of apple extracts (pulp and peel) and their phenolic constituents on the adhesion of two lactobacillus strains to Caco-2 and HT29-MTX intestinal epithelial cells, which were used as models of gastrointestinal tract mucosa. Phenolic profiles of the extracts were characterised using highresolution and accurate mass quantitative analysis, procyanidin B2 and chlorogenic acid were the main constituents. When tested individually, all the phenolics increased the adhesion of both lactobacilli. Our data indicated that apple peel and its phenolic constituents affected the microbiota-epithelium interaction.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Functional Foods

  • ISSN

    1756-4646

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    35

  • Číslo periodika v rámci svazku

    N

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    391-397

  • Kód UT WoS článku

    000406080900042

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85020401269