Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Adhesion of Lactobacillus acidophilus to dietary fiber

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43867061" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43867061 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Adhesion of Lactobacillus acidophilus to dietary fiber

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Adhesive interactions of Lactobacillus acidophilus with surfaces of eight types of dietary fibre were investigated by using MATH (microbial adhesion to hydrocarbons) assay. The fibre from oat, wheat, potato, rise, pea, carrot, citrus, and apple was usedfor testing. All the tested strains showed the highest adhesion to wheat and oat fibre (> 60 %). Adhesion of apple and citrus fibre was very low with retention capacity up to 7 % in citrus and up to 21 % in apple fibre.

  • Název v anglickém jazyce

    Adhesion of Lactobacillus acidophilus to dietary fiber

  • Popis výsledku anglicky

    Adhesive interactions of Lactobacillus acidophilus with surfaces of eight types of dietary fibre were investigated by using MATH (microbial adhesion to hydrocarbons) assay. The fibre from oat, wheat, potato, rise, pea, carrot, citrus, and apple was usedfor testing. All the tested strains showed the highest adhesion to wheat and oat fibre (> 60 %). Adhesion of apple and citrus fibre was very low with retention capacity up to 7 % in citrus and up to 21 % in apple fibre.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    From research to practice application - Conference book

  • ISBN

    978-80-968618-6-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    22-23

  • Název nakladatele

    Ústav fyziológie hospodárskych zvierat Slovenská akademia vied

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Smolenice

  • Datum konání akce

    15. 6. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku