The adhesion of Lactobacillus acidophilus to dietary fiber
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43869991" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43869991 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The adhesion of Lactobacillus acidophilus to dietary fiber
Popis výsledku v původním jazyce
An adhesive interaction of four strains Lactobacillus acidophilus with surfaces of dietary fiber from eight different sources was investigated by using MATH (microbial adherence to hydrocarbons) assay. The fibers of oat, wheat, potato, rise, pea, carrot,citrus, and apple were used for testing. The highest adhesion of all tested strains to wheat and oat fibers was determined (retention capacity > 60 %). Apple and citrus fibers were determined as minimum adhesive with retention capacity up to 7 % in citrus and up to 21 % in apple fiber.
Název v anglickém jazyce
The adhesion of Lactobacillus acidophilus to dietary fiber
Popis výsledku anglicky
An adhesive interaction of four strains Lactobacillus acidophilus with surfaces of dietary fiber from eight different sources was investigated by using MATH (microbial adherence to hydrocarbons) assay. The fibers of oat, wheat, potato, rise, pea, carrot,citrus, and apple were used for testing. The highest adhesion of all tested strains to wheat and oat fibers was determined (retention capacity > 60 %). Apple and citrus fibers were determined as minimum adhesive with retention capacity up to 7 % in citrus and up to 21 % in apple fiber.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
International Journal of Probiotics & Prebiotics
ISSN
1555-1431
e-ISSN
—
Svazek periodika
7
Číslo periodika v rámci svazku
3-4
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
165-168
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—