Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Carcass and meat characteristics from farm-raised and wild fallow deer (Dama dama) and red deer (Cervus elaphus): A review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A76594" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:76594 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027014:_____/18:N0000023

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2018.02.020" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2018.02.020</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2018.02.020" target="_blank" >10.1016/j.meatsci.2018.02.020</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Carcass and meat characteristics from farm-raised and wild fallow deer (Dama dama) and red deer (Cervus elaphus): A review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Deer species are utilised for food, hunting and other products throughout the world. Consumers are typically exposed to venison derived predominantly from both farm-raised or wild fallow (Dama dama) and red deer (Cervus elaphus). The production of venison under farm conditions, compared to the meat of deer hunted in the wild, allows for a regular supply of a consistently good meat. It is lean, tasty, and rich in proteins and minerals, with a low content of fat and cholesterol. Overall, the worldwide demand for meat is still growing, and both the potential of farming deer species and their use as meat producers have led to an increased interest in venison. The current knowledge about various factors (e.g. nutrition, age, sex, condition, season) affecting venison and game meat has significantly increased during past decades but information regarding the interaction between production system or pre- and post-slaughter handling and ultimate deer meat quality are still very limited.

  • Název v anglickém jazyce

    Carcass and meat characteristics from farm-raised and wild fallow deer (Dama dama) and red deer (Cervus elaphus): A review

  • Popis výsledku anglicky

    Deer species are utilised for food, hunting and other products throughout the world. Consumers are typically exposed to venison derived predominantly from both farm-raised or wild fallow (Dama dama) and red deer (Cervus elaphus). The production of venison under farm conditions, compared to the meat of deer hunted in the wild, allows for a regular supply of a consistently good meat. It is lean, tasty, and rich in proteins and minerals, with a low content of fat and cholesterol. Overall, the worldwide demand for meat is still growing, and both the potential of farming deer species and their use as meat producers have led to an increased interest in venison. The current knowledge about various factors (e.g. nutrition, age, sex, condition, season) affecting venison and game meat has significantly increased during past decades but information regarding the interaction between production system or pre- and post-slaughter handling and ultimate deer meat quality are still very limited.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Meat Science

  • ISSN

    0309-1740

  • e-ISSN

    1873-4138

  • Svazek periodika

    141

  • Číslo periodika v rámci svazku

    July

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    19

  • Strana od-do

    9-27

  • Kód UT WoS článku

    000431163700002

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85044066292