Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fyzikálně chemické parametry zvěřiny a masa daňka evropského (Dama dama L.) chovaného na farmě

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878754" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878754 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2020-6/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2020-6/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Fyzikálně chemické parametry zvěřiny a masa daňka evropského (Dama dama L.) chovaného na farmě

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Celková spotřeba zvěřiny je stále poměrně nízká a pohybuje se kolem 1 kg. Zvěřina daňka evropského a maso farmově chovaných daňků patří mezi oblíbené suroviny a je potřeba je od sebe odlišovat. Kvalitu lze posuzovat podle různých parametrů, především senzorických, fyzikálně chemických a mikrobiologických. Cílem práce bylo shrnout dostupné informace o vybraných fyzikálně chemických parametrech (výtěžnost, pH, sušina, bílkoviny, kolagen, tuk, mastné kyseliny, popel, minerální látky) jak zvěřiny, tak i masa farmově chovaných daňků a vliv sledovaných faktorů (např. věk, pohlaví, způsob chovu, krmení, roční období) na tyto parametry.

  • Název v anglickém jazyce

    Physicochemical parameters of venison and meat of farmed fallow deer (Dama dama L.)

  • Popis výsledku anglicky

    The total consumption of game is still relatively low and is around 1 kg. Fallow deer venison and farmed fallow deer meat are popular raw materials and need to be distinguished. The quality can be assessed according to various parameters, especially sensory, physicochemical and microbiological. The aim of the work was to summarize the available information on selected physicochemical parameters (yield, pH, dry matter, proteins, collagen, fat, fatty acids, ash, minerals) of both venison and farmed fallow deer meat and the influence of monitored factors (eg age, sex, method of breeding, feeding, seasons) to these parameters.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    31

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    41-45

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus