Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ensuring Food Integrity by Metrology and FAIR Data Principles

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A77322" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:77322 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.3389/fchem.2018.00049" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.3389/fchem.2018.00049</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3389/fchem.2018.00049" target="_blank" >10.3389/fchem.2018.00049</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Ensuring Food Integrity by Metrology and FAIR Data Principles

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Food integrity is a general term for sound, nutritive, healthy, tasty, safe, authentic, traceable, as well as ethically, safely, environment-friendly, and sustainably produced foods. In order to verify these properties, analytical methods with a higher degree of accuracy, sensitivity, standardization and harmonization and a harmonized system for their application in analytical laboratories are required. In this view, metrology offers the opportunity to achieve these goals. In this perspective article the current global challenges in food analysis and the principles of metrology to fill these gaps are presented. Therefore, the pan-European project METROFOOD-RI within the framework of the European Strategy Forum on Research Infrastructures (ESFRI) was developed to establish a strategy to allow reliable and comparable analytical measurements in foods along the whole process line starting from primary producers until consumers and to make all data findable, accessible, interoperable, and re-usable accord

  • Název v anglickém jazyce

    Ensuring Food Integrity by Metrology and FAIR Data Principles

  • Popis výsledku anglicky

    Food integrity is a general term for sound, nutritive, healthy, tasty, safe, authentic, traceable, as well as ethically, safely, environment-friendly, and sustainably produced foods. In order to verify these properties, analytical methods with a higher degree of accuracy, sensitivity, standardization and harmonization and a harmonized system for their application in analytical laboratories are required. In this view, metrology offers the opportunity to achieve these goals. In this perspective article the current global challenges in food analysis and the principles of metrology to fill these gaps are presented. Therefore, the pan-European project METROFOOD-RI within the framework of the European Strategy Forum on Research Infrastructures (ESFRI) was developed to establish a strategy to allow reliable and comparable analytical measurements in foods along the whole process line starting from primary producers until consumers and to make all data findable, accessible, interoperable, and re-usable accord

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Frontiers in Chemistry

  • ISSN

    2296-2646

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6

  • Číslo periodika v rámci svazku

    49

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    1-7

  • Kód UT WoS článku

    000432664600001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85048226874