Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bezpečná výživa - Autentikace a falšování potravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902652" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902652 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Bezpečná výživa - Autentikace a falšování potravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přednášky: Scénáře falšování potravních komodit a strategie pro ověřování autenticity; Vybrané příklady falšování potravin v ČR; Cesty vedoucí k produkci falšovaného medu; Negativní dopady falšování potravin a nutraceutik - případové studie; Vína vyráběná v ČR - rozdělení a legislativní pravidla jejich výroby. Falšování vín; Cereálie pro bezpečnou výživu?; Možnosti odhalování falšování obilovin včetně rýže s využitím DNA polymorfismu; Autentizace komerčně významných druhů masa pomocí analýzy DNA; Způsoby falšování masa a možnosti analytické kontroly

  • Název v anglickém jazyce

    Safe nutrition - Authentication and food adulteration

  • Popis výsledku anglicky

    Lectures: Scenarios of adulteration of food commodities and strategy for checking the authenticity; Selected examples of food adulteration in the Czech Republic; Paths leading to the production of adulterated honey; The negative impacts of food adulteration and nutraceuticals - case studies; Wines produced in the Czech Republic - the division of legislative rules and their production. Adulteration of wine; Cereals for safe nutrition ?; Ability to detect adulteration of cereals including rice, using DNA polymorphism; Authentication of commercially important species of meat using DNA analysis; Methods of adulteration of meat and options of analytical control

Klasifikace

  • Druh

    M - Uspořádání konference

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Praha

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    77

  • Počet zahraničních účastníků

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce