Falšování masa a masných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876407" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876407 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Falšování masa a masných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Seminář byl určen pro odborníky a pracovníky z výrobní praxe, a to především zpracovatele masa a výrobce masných výrobků. Byly prezentovány nejčastější způsoby falšování potravin a základní ekonomické, zdravotní a sociálně-kulturní dopady falšování na trh i na spotřebitele. Zásadním cílem semináře bylo seznámit odborníky z praxe s vývojem nových diagnostických metod pro průkaz autenticity a deklarovaného složení potravin a s možností využití výsledků těchto metod v jejich praxi.
Název v anglickém jazyce
Adulteration of meat and meat products
Popis výsledku anglicky
The seminar was designed for professionals from meat production practice, especially meat processors and meat products manufacturers. Participants of the workshop were introduced to the principles and the most common ways of food adulteration and with the economical, health and social impact of adulteration on food market and consumers. The participants were introduced to the new diagnostic methods for confirmation of food authenticity and declared food composition and with the possible application of the presented methods outputs in their practice.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
50302 - Education, special (to gifted persons, those with learning disabilities)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1530107" target="_blank" >QJ1530107: Metody pro identifikaci, sledovatelnost a ověřování autenticity potravin a krmiv s komponenty živočišného původu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Brno
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
19
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce