Výpočet a stanovení obsahu masa v masných výrobcích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43924921" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43924921 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výpočet a stanovení obsahu masa v masných výrobcích
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem publikace je poskytnout přehled požadavků na správné označování masa jako složky potravinářských výrobků, popsat vhodné metody pro výpočet obsahu masa z receptury masného výrobku a zároveň seznámit s metodiku, která slouží k laboratorní kontrole obsahu masa v potravinářských výrobcích. Primární účelem publikace je poskytnout jednoduchý návod pro výpočet obsahu masa v masném výrobku, a tím zajistit podklady pro správné značení masa jako složky masných a dalších potravinářských výrobků. Díky tomu by mělo u provozovatelů potravinářských výrobků zabývajících se výrobou a značením masných výrobků předejít nesrovnalostem, které v této oblasti produkce masných výrobků neustále nalézáme. Publikace má umožnit všem, kdo se podílejí na výrobě, balení, distribuci a prodeji masných výrobků, ale také na jejich hodnocení, porozumět definici masa jako složky potravin a zároveň tuto definici správně používat. Publikace by také měla napomoci správnému chápání pojmu maso jako složky potravinářských výrobků odborné ale i laické veřejnosti.
Název v anglickém jazyce
Calculation and determination of meat content in meat products
Popis výsledku anglicky
The aim of the publication is to provide an overview of the requirements for the correct labeling of meat as an ingredient of food products, to describe appropriate methods for calculating the meat content from a meat product recipe, and at the same time to introduce the methodology used for laboratory control of the meat content in food products. The primary purpose of the publication is to provide a simple guide for calculating the meat content in a meat product, thereby providing the basis for the correct labeling of meat as an ingredient in meat and other food products. Thanks to this, the irregularities that we constantly find in this area of meat product production should be avoided for food product operators involved in the production and labeling of meat products. The publication is intended to enable all those involved in the production, packaging, distribution and sale of meat products, as well as their evaluation, to understand the definition of meat as a food component and at the same time to use this definition correctly. The publication should also help the professional as well as the lay public to correctly understand the term meat as a component of food products.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-11-02445-1
Počet stran knihy
52
Název nakladatele
Český svaz zpracovatelů masa
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS knihy
—